ПЕНСІЙНИЙ ЗБІР З БЛАГОДІЙНИХ SMS ПОВИННІ ПОВЕРНУТИ

ПЕНСІЙНИЙ ЗБІР З БЛАГОДІЙНИХ SMS ПОВИННІ ПОВЕРНУТИ

Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування не сплачується абонентами стільникового зв’язку при відправленні благодійних sms. У разі отримання благодійного повідомлення сума збору зараховується оператором в рахунок зменшення поточних платежів з цього збору протягом поточного звітного періоду, повідомляє ЛІГА:ЗАКОН

Врегульовано питання повернення помилково або надмірно сплачених сум збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій. Порядок повернення збору, помилково або надмірно зарахованого до Держбюджету, здійснюється за нормами, встановленими Бюджетним кодексом і нормативно-правовими актами, прийнятими на його виконання.
Відповідні зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій внесені Кабміном 14 лютого. Постанову прийнято у зв’язку зі змінами Закону «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» з метою створення сприятливих умов для впровадження добродійних sms та уникнення розбіжностей у застосуванні законодавства, що регулює питання повернення коштів, помилково або надмірно зарахованих до Держбюджету.