ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ РЕЄСТРУ НЕПРИБУТКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ РЕЄСТРУ НЕПРИБУТКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Організації повинні підтвердити свою неприбутковість до 2017 року, повідомляє ЛІГА:ЗАКОН

Кабмін постановою від 13.07.16 № 440 затвердив Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ і організацій до Реєстру та виключення з Реєстру.

Ознака неприбутковості присвоюється контролюючим органом за основним місцем обліку неприбуткової організації за окремими групами підприємств, установ і організацій.

Для включення до Реєстру необхідно подати до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою 1-РН і завірені підписом керівника або особи та печаткою (за наявності) копії установчих документів (крім оприлюднених на порталі електронних сервісів).

Протягом двох місяців з дня набрання чинності постанови УКРІНФОРМ буде направляти неприбутковим організаціям письмові запити щодо відповідності вимогам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 ПК, і копій установчих документів. Відповіді повинні бути надані в місячний строк.

Неприбуткові організації, які до 1 січня 2017 роки не привели свої установчі документи у відповідність до вимог, встановлених пунктом 133.4 статті 133 ПК, і не надали копії таких документів контролюючому органу, виключаються з Реєстру після 1 січня 2017 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *